Zweden

Zweden is een land in Scandinavië in Noord-Europa. Het wordt omringd door Noorwegen in het westen en noorden, Finland in het noordoosten, de Botnische Golf in het oosten, de Oostzee in het zuidoosten en het zuiden en het Skagerrak en het Kattegat in het zuidwesten. In de Oostzee liggen de eilanden Öland en Gotland die ook tot Zweden behoren.

Officële naamZweden
HoofdstadStockholm
Inwoners9.801.616
Oppervlakte450.295 km²
MunteenheidZweedse kroon
TijdsverschilUTC +1 / UTC +2
VolksliedUr svenska hjärtans djup en gång

De Zweedse keuken geldt, zoals dat ook voor andere Scandinavische keukens het geval is, van oudsher als praktisch en eenvoudig. Bekende Zweedse gerechten zijn köttbullar (gehaktballetjes), kräftskiva (rivierkreeftjes), pyttipanna (een eenpansgerecht met aardappelen, uien en vlees), smörgåsbord (een feestmaaltijd met vier gangen), ärtsoppa med pannkakor (erwtensoep met pannenkoekjes) en surströmming (zure haring). Kanelbullar (koeken met kaneel) behoren tot de meest typisch Zweedse koekjes.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits : 11_Zweden_Joyce de Vries__MG_0763 Delegation hosts zweden
18-05-2021 Zweden

Delegation hosts Katharina & Emma – Zweden

Het enthousiaste duo Katharina en Emma zijn gastvrouw voor de Zweedse delegatie tijdens de 65e editie van het Songfestival. Voor Katharina is het een thuiswedstrijd; ze woont aan de voet van de Erasmusbrug. Emma is daarentegen ingevlogen uit Zweden. “Ik heb voor mijn studie in Rotterdam gewoond en houd van de stad.” Toen… Lees meer

Gerelateerde landen