Noorwegen

Noorwegen is een land in Noord-Europa. Noorwegen ligt op het westelijk deel van het Scandinavisch Schiereiland en grenst aan Zweden, Finland en Rusland. Het Verenigd Koninkrijk en de Faeröer liggen ten westen aan de andere kant van de Noordzee en Denemarken ligt ten zuiden aan de overzijde van het Skagerrak.

Officële naamNoorwegen
HoofdstadOslo
Inwoners5.165.802
Oppervlakte385.155 km²
MunteenheidNoorse kroon
TijdsverschilUTC +1 / UTC +2

Noorwegen heeft een oppervlakte van 385.155 km² (inclusief Spitsbergen) en een kustlijn van ruim 25.000 km. Door het relatief lage inwonertal van ongeveer 5 miljoen[2] bedraagt de bevolkingsdichtheid circa 13 per km² (exclusief Spitsbergen: 16 per km²) en is Noorwegen na IJsland en Kazachstan het dunstbevolkte land van Europa.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits : website sjomannskirken
08-12-2016 Geen categorie Noorwegen

De Noorse Zeemanskerk Sjømannskirken

De Noorse Zeemanskerk Sjømannskirken is een kerk in Rotterdam, gevestigd aan de Westzeedijk naast de ingang van Het Park. In de kerk worden nog steeds diensten gehouden. Het bijgebouw wordt gebruikt voor bijeenkomsten van de Noorse gemeenschap in Nederland. Daarnaast wordt er elk jaar wordt op 17 mei de Noorse nationale feestdag gevierd. Op de tweede… Lees meer