Over De Vlaggenparade

Wie over de Maas vaart, wie fietst, wandelt, rent of rijdt over de Maasboulevard, kent de Vlaggenparade die zicht uitstrekt tussen de Willemsbrug en de Erasmusbrug. Een indrukwekkend en kleurrijk beeld, dat hoort bij de internationale stad Rotterdam. De landenvlaggen staan voor de lidstaten en waarnemerstaten die erkend zijn door de Verenigde Naties. Maar in Rotterdam hebben ze een nog belangrijkere betekenis: ze vormen een welkom voor de vele nationaliteiten in de stad en onderstrepen de waarde die het samenkomen van alle culturen heeft.

Op de Boompjes in Rotterdam wapperen dagelijks alle vlaggen van de Verenigde Naties. Met meer dan 174 nationaliteiten in Rotterdam is dat niet meer dan logisch. Rotterdam verwelkomt alle wereldburgers met een vlag en is trots op haar internationale karakter. Eén deel van de Vlaggenparade is gereserveerd voor bijzondere evenementen met een sociaal cultureel maatschappelijk karakter. Deze evenementen verrijken de stad, en verdienen een plaats op De Vlaggenparade.

De landenvlaggen op de Vlaggenparade verwelkomen bewoners en bezoekers van alle afkomsten in onze internationale stad. De Vlaggenparade staat voor het hebben van interesse in elkaars culturen en identiteiten. Ze hangen er ook voor mensen uit landen in conflict en/of waar mensenrechten worden geschonden. De vlaggen zijn géén symbool van steun aan politieke partijen, protestbewegingen of regimes.

We tonen de vlaggen van alle landen die (kandidaat-)lid zijn van de Verenigde Naties.

Stichting Vlaggenparade Rotterdam De Stichting Vlaggenparade Rotterdam is opgericht in 1998. In 2000 werd het eerste deel van de Vlaggenparade feestelijk geopend door de Rotterdamse burgemeester mr. I.W. Opstelten. De Vlaggenparade wordt door 5 vrijwilligers levend gehouden.Dit bestuur bestaat uit enthousiaste Rotterdammers die de stad een warm hart toedragen en trots zijn op het internationale culturele karakter van de stad.

fiscaal nummer: 807014977
uitreksel KVK
statuten
visiedocument
jaarverslagen: 2023
jaarcijfers: 2023 + LOR

Bestuursleden (onbezoldigd)
Hans den Oudendammer, voorzitter
Arjen Smallegange, bestuurslid secretaris
Charlotte Dijksma, bestuurslid
Anne van Delft, penningmeester
Michelle Horbach, bestuurslid