De Vlaggenparade

Op de Boompjes in Rotterdam wapperen dagelijks alle vlaggen van de Verenigde Naties. Met meer dan 174 nationaliteiten in Rotterdam is dat niet meer dan logisch. Rotterdam verwelkomt alle wereldburgers met een vlag en is trots op haar internationale karakter. Eén deel van de Vlaggenparade is gereserveerd voor bijzondere evenementen met een sociaal cultureel maatschappelijk karakter. Deze evenementen verrijken de stad, en verdienen een plaats op De Vlaggenparade.

De landenvlaggen op de Vlaggenparade verwelkomen bewoners en bezoekers van alle afkomsten in onze internationale stad. De Vlaggenparade staat voor het hebben van interesse in elkaars culturen en identiteiten. Ze hangen er ook voor mensen uit landen in conflict en/of waar mensenrechten worden geschonden. De vlaggen zijn géén symbool van steun aan politieke partijen, protestbewegingen of regimes.

We tonen de vlaggen van alle landen die (kandidaat-)lid zijn van de Verenigde Naties.

Stichting Vlaggenparade Rotterdam
De Stichting Vlaggenparade Rotterdam is opgericht in 1998. In 2000 werd het eerste deel van de Vlaggenparade feestelijk geopend door de Rotterdamse burgemeester mr. I.W. Opstelten. De Vlaggenparade wordt door 5 vrijwilligers levend gehouden.Dit bestuur bestaat uit enthousiaste Rotterdammers die de stad een warm hart toedragen en trots zijn op het internationale culturele karakter van de stad.