De Vlaggenparade

Op de Boompjes in Rotterdam wapperen dagelijks alle vlaggen van de Verenigde Naties. Met meer dan 174 nationaliteiten in Rotterdam is dat niet meer dan logisch. Rotterdam verwelkomt alle wereldburgers met een vlag en is trots op haar internationale karakter. Eén deel van de Vlaggenparade is gereserveerd voor bijzondere evenementen met een sociaal cultureel maatschappelijk karakter. Deze evenementen verrijken de stad, en verdienen een plaats op De Vlaggenparade.

De Vlaggenparade langs de Boompjes, trekt met haar 230 masten veel aandacht. Vlaggen vervullen door de jaren heen een belangrijke rol. Denk aan de Olympische spelen en de trots waarmee winnaars de vlag omslaan en een ereronde maken. In het verleden was de vlag een middel om superioriteit te bevestigen. Vorsten bekrachtigden daarmee hun macht, ontdekkingsreizigers claimden nieuwe kusten en Neil Armstrong vierde in 1969 zijn eerste stappen op de maan met een vlag. In een wereldstad en wereldhaven als Rotterdam is De Vlaggenparade een niet te missen baken voor bezoekers.

Stichting Vlaggenparade Rotterdam
De Stichting Vlaggenparade Rotterdam is opgericht in 1998. In 2000 werd het eerste deel van de Vlaggenparade feestelijk geopend door de Rotterdamse burgemeester mr. I.W. Opstelten. De Vlaggenparade wordt door 5 vrijwilligers levend gehouden.Dit bestuur bestaat uit enthousiaste Rotterdammers die de stad een warm hart toedragen en trots zijn op het internationale culturele karakter van de stad.

Buitenmuseum
De Vlaggenparade Rotterdam is een in het oog springend buitenmuseum om trots op te zijn. Op de Boompjes staan twee vitrinekasten die het museum nog meer cachet geven. In deze vitrinekasten nemen we informatie op over de geplande en lopende parades. Daarnaast zijn de masten voorzien van QR-codes. Deze linken direct met informatie over het land, de vlag en de Rotterdammers uit dat land.