Delegation hosts Katharina & Emma – Zweden

18-05-2021

Het enthousiaste duo Katharina en Emma zijn gastvrouw voor de Zweedse delegatie tijdens de 65e editie van het Songfestival. Voor Katharina is het een thuiswedstrijd; ze woont aan de voet van de Erasmusbrug. Emma is daarentegen ingevlogen uit Zweden. “Ik heb voor mijn studie in Rotterdam gewoond en houd van de stad.” Toen Rotterdam gaststad bleek te worden voor het Eurovisie Songfestival, moesten beide dames erbij zijn. 

Emma is al sinds 2000 fan van het muziekfeest. “Ik heb ook meegewerkt aan de editie in Stockholm.” Toen ze aankwam in Rotterdam, voelde ze zich meteen weer thuis. “Ik liep over straat en hoorde ineens mijn naam. Ik liep gewoon meteen tegen een bekende aan, dat is toch toevallig?”

Ook Katharina herinnert zich het Songfestival al uit haar tienerjaren. “Met mijn Zweedse ouders keken we ieder jaar. Ik weet nog precies dat ABBA won. Mensen belden ons op om te feliciteren.” Wat ze zo mooi vindt aan het jaarlijkse evenement? “Iedereen is blij en vrolijk. We komen samen en verenigen heel de wereld.” 

 

Tekst: Anne Klapmuts

Foto: Joyce de Vries

  • Deel: