Moldavië

De Republiek Moldavië is een republiek in Oost-Europa, grotendeels gelegen tussen de rivieren Proet en Dnjestr (Nistru). Het land wordt in het westen en het zuiden begrensd door Roemenië en in het noorden en het oosten door Oekraïne. Het land geldt als een van de armste landen in Europa. Moldavië behoorde tot 1991 tot de Sovjet-Unie.

Officële naamMoldavië
HoofdstadChisinau
Inwoners3.546.847 
Oppervlakte33.846 km²
MunteenheidMoldavische leu
TijdsverschilUTC + 2 / UTC +3

Vlakbij Chişinău, de hoofdstad van Moldavië, ligt een 120 kilometer lang labyrint van door de mens gemaakte tunnels. Ooit werd in deze donkere grotten kalksteen gewonnen. Al vijftig jaar zijn de koele ondergrondse gewelven de perfecte plaats voor het bewaren van enkele van de beste wijnen in Europa. Rijen vaten en flessen vullen ruim 60 kilometer tunnel in de oude mijn. Met opslagruimte voor wel 350 miljoen liter wijn is dit naar verluidt de grootste wijnkelder in Zuidoost-Europa.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits :Lekker op Zuid
08-12-2016 culinair Moldavië

Lekker op Zuid

Lekker op Zuid is een Balkan-delicatessenzaak aan de Paul Krugerstraat, niet ver van metrostation Rijnhaven. Het tentje bestaat al sinds 2008. De zaak van Bo Trlin is ondertussen uitgegroeid tot dé ontmoetingsplek voor Rotterdammers afkomstig van de Balkan. Zij komen hier voor producten die ze uit hun voormalige vaderland kennen. Lees meer