Bulgarije

Bulgarije is een land in Zuidoost-Europa, gelegen in het oosten van de Balkan en ten zuiden van de rivier de Donau. Bulgarije wordt begrensd door Roemenië in het noorden, Servië en Macedonië in het westen, door Griekenland en door Turkije in het zuidoosten.

Officële naamBulgarije
HoofdstadSofia
Inwoners7.186.893 
Oppervlakte110.900 km²
MunteenheidLev
TijdsverschilUTC + 2 / UTC +3

Bulgarije is bekend om de productie van rozen-olie. In het centrum van Bulgarije, verscholen tussen de Balkan en Sredna Gora gebergtes, ligt de 60 km lange Rozenvallei. Dit gebied heeft een specifiek klimaat met korte, milde winters en lange, warme lentes, wat de beste omstandigheden vormen voor het telen van de beroemde Rosa Damascena - het nationaal symbool van Bulgarije - en het produceren van de beste kwaliteit rozenolie ter wereld.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits : 30_Bulgarije_Joyce de Vries__MG_1107 Delegation host Bulgarije
18-05-2021 bulgarije

Delegation hosts Elisabeth & Melle – Bulgarije

Elisabeth en Melle zijn samen gastvrouw en -heer van de Bulgaarse delegatie. Beiden hebben ze geen directe link met het land, maar zijn ze voornamelijk heel blij dat ze mee kunnen werken aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.  Melle is een enorme Songfestival-fan. Hij heeft altijd tegen zichzelf gezegd: ‘Als het… Lees meer