Rusland

Rusland is een land dat geografisch gedeeltelijk gelegen is in Europa en gedeeltelijk in Azië. Het is echter vanuit politiek perspectief Europees omdat de belangrijkste delen ervan in het Europese deel liggen en ruim 70% van de bevolking hier woont. Rusland is het grootste land ter wereld, bijna tweemaal zo groot als het daaropvolgende land, Canada.

Officële naamRusland
HoofdstadMoskou
Inwoners142.423.773
Oppervlakte17.098.246
MunteenheidRoebel
TijdsverschilUTC +3 - UTC+12

Blini, eigenlijk meervoud, enkelvoud is blin, komen oorspronkelijk van het Russische platteland. Het deeggerecht is een kruising tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Blini's worden warm gegeten, vaak met verscheidene vullingen of toppings. In Rusland smeert men er vaak boter op. Ook kwark, gehakt, gezouten gerookte vis (haring, sprotjes, sardines, zalm) en kaviaar wordt er vaak bij geserveerd. Voor bij de thee worden blini's geserveerd met zure room, jam, honing, kaas of gecondenseerde melk.

Lees meer op Wikipedia
24-08-2016 Rotterdams Philharmonisch Rusland

Eredirigent Valery Gergiev

Op 31 oktober 1987 maakte Gergiev (Moskou, Rusland) zijn debuut in Nederland. Vanaf 1988 was hij een regelmatig terugkerende gast bij het Rotterdams Philharmonisch, waar hij in 1995 aantrad als chef-dirigent. Samen met het orkest nam hij het initiatief voor het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival, dat in 1996 zijn eerste editie beleefde. Sonia Herman Dolz… Lees meer

Gerelateerde landen