Estland

Estland is een land in Noordoost-Europa, dat in het westen wordt begrensd door de Oostzee, in het noorden door de Finse Golf, in het oosten door Rusland en in het zuiden door Letland. Het is het noordelijkste en kleinste van de drie Baltische landen en het onderscheidt zich van de andere Baltische landen Letland en Litouwen door onder andere de taal.

Officële naamEstland
HoofdstadTallinn
Inwoners1.265.420 
Oppervlakte45.339 km²
MunteenheidEur
TijdsverschilUTC + 2 / UTC +3
VolksliedMu isamaa, mu õnn ja rõõm

Computers en het internet zijn een onderdeel van de nationale identiteit van Estland geworden. In 2007 was Estland het eerste land dat door een cyberaanval getroffen werd. Daarna is er e-cyberafdeling van het leger opgericht, bemand door betrokken burgers en bedoeld om hackers buiten de deur te houden. Estland loopt al een tijd voorop bij digitale vernieuwingen. Zo kunnen de Esten al sinds 2005 via het internet hun stem uitbrengen bij de verkiezingen. Ook zijn er veel technologie-bedrijven opgericht, bijvoorbeeld Skype.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits : Joyce de Vries Delegation hosts Estland
19-05-2021 Estland

Delegation hosts Levent en Laman – Estland

Levent Akkaya is een echte Songfestivalfan. Hij is al bij zes edities op locatie geweest. “Het is mijn uitje”, vertelt hij. Nu het festival in Rotterdam plaatsvindt, viel dat uitje weg. Levent besloot daarom bij nationale finales te gaan kijken. Een van de landen die hij bezocht in maart 2020 was Estland. Nu… Lees meer