Zwitserland

Zwitserland (Duits: die Schweiz, Frans: la Suisse, Italiaans: la Svizzera, Reto-Romaans: Svizra, Latijn: Helvetia) is een land in het midden van Europa met als buren Duitsland in het noorden, Frankrijk in het westen, Italië in het zuiden, Oostenrijk en Liechtenstein in het oosten.

Officële naamZwitserland
HoofdstadBern
Inwoners8.121.830 
Oppervlakte41.285 km²
MunteenheidZwitserse frank
TijdsverschilUTC +1 / UTC +2

Waarschijnlijk het beroemdste Zwitserse boek is Heidi, het verhaal van een weesmeisje dat met haar grootvader in de Alpen woont. Het is een van de populairste kinderboeken ter wereld en is een symbool van Zwitserland geworden, mede door de scherpe kijk op de Zwitserse samenleving. De auteur, Johanna Spyri (1827-1901), schreef een aantal andere boeken rond vergelijkbare thema's.

Lees meer op Wikipedia
24-08-2016 Conny Janssen Danst Zwitserland

Laura Belgrano: danseres Conny Janssen Danst

Laura Belgrano (25, Zwitserland) danst sinds april 2016 bij Conny Janssen Danst. ‘It’s magic when dance becomes an anthill of details between the imagination and our feelings. I like the game, these moments of life that moves dance on stage, it feels good.’ Ze deed opleidingen aan CobosMika SEEDS en ACTS Ecole supérieure chorégraphique. Ze… Lees meer

Gerelateerde landen