Eén van de bekendste Franse gerechten is de Bouillabaisse, oorspronkelijk een Provençaals gerecht, typisch voor de stad Marseille. Het bestaat uit verschillende soorten gekookte vis en de oorsprong ervan gaat mogelijk zelfs terug tot in de Griekse Oudheid. Bouillabaisse is van oorsprong een armeluisgerecht: onverkoopbare vissen werden aan het eind van de werkdag door vissers op het strand in zeewater gekookt en dan gezamenlijk gegeten. Het kooknat (bouillon) werd over stukjes geroosterd stokbrood (croûtons) gegoten en met rouille (een gekruide Provençaalse mayonaise) als voorgerecht gegeten.
Lees meer op Wikipedia18-05-2021 Frankrijk
Delegation host Chin-Lien Frankrijk
Met een Franse moeder en een tweetalige opvoeding, was het voor Chin-Lien wel duidelijk welk land ze wilde hosten. “Frankrijk zit in mijn hart. Ik was door het dolle heen toen ze zeiden dat ik gastvrouw van de Franse delegatie werd.” Chin-Lien is door haar dochters gepusht om zich op te… Lees meer
09-11-2020 Frankrijk
Christian de Nauw (71): ‘Als ik morgen doodga, weet ik dat ik heb geleefd’
SONGFESTIVALGEZICHTEN | Het Eurovisie Songfestival is hét moment om de veelkleurigheid van Rotterdam te vieren. In mei komen 41 landen hier samen, maar dat is de rest van het jaar niet anders. Tijd om onze mede-Rotterdammers te bevragen over hun geboorteland. Vandaag: Christian de Nauw uit Frankrijk. Het interview is amper vijf minuten bezig… Lees meer
24-08-2016 Scapino Ballet Frankrijk
Leslie Humbert: danseres Scapino Ballet
Sinds 2009 danst Leslie Humbert (Frankrijk) bij Scapino Ballet Rotterdam. Ze deed de opleiding aan de Rosella Hightower Superior Dance School in Cannes. Ze danste eerder bij Young International Ballet Cannes, Chemnitzer Oper, Tiroler Landestheater en International Ballet. Ook danste ze in balletten van George Balanchine, Thierry Malandain, Angelin Preljocaj, Renato Zanella, Richard Wherlock, Stephan Thoss, Lode… Lees meer