Azerbeidzjan

Azerbeidzjan is het grootste en dichtst bevolkte land in de Kaukasus. Azerbeidzjan ligt op de grens van Oost-Europa en West-Azië. Het land grenst aan de Kaspische Zee in het oosten, Iran in het zuiden, Armenië in het westen, Georgië in het noordwesten en Rusland in het noorden. De Azerbeidzjaanse exclave Nachitsjevan grenst aan Iran in het zuid- en zuidwesten, Turkije in het westen en Armenië in het noordoosten.

Officële naamAzerbeidzjan
HoofdstadBakoe
Inwoners9.780.780 
Oppervlakte86.600 km²
MunteenheidAzerbeidzjaanse manat
TijdsverschilUTC +4:30

Azerbeidzjanen hebben een rijke cultuur en een deel daarvan valt onder volkskunst, vooral ambachtskunst. Onder het ambachtskunst ook het weven van patronen in tapijten. De Azerbeidzjaanse tapijt is een traditionele handgemaakte textiel van verschillende afmetingen. Het land heeft een groot aantal verschillende vormen van tapijten, iedere regio in Azerbeidzjan heeft haar eigen kenmerkende textuur en patronen. In november 2010 riep de UNESCO het Azerbeidzjaanse tapijt uit tot een meesterwerk van immaterieel erfgoed door de UNESCO.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits : Open Rotterdam
07-12-2016 Geen categorie Azerbeidzjan

College 010: Aflevering 5

College 010, een nieuwe serie over buitenlandse studenten in Rotterdam. Jongeren uit alle werelddelen weten de stad te vinden. Ze kiezen niet alleen voor een studie in de Maasstad omdat het onderwijs internationaal goed bekend staat, maar ook vanwege de moderne uitstraling, de internationale bedrijven en de haven. In de televisieserie College 010 zien we… Lees meer