India

India ligt op het Indisch subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland, dat in het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het land aan Pakistan, China (voornamelijk Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt de eilandstaat Sri Lanka en ten zuidwesten ervan liggen de Maldiven.

Officële naamIndia
HoofdstadNew Delhi
Inwoners1.251.695.584
Oppervlakte3.287.263 km²
MunteenheidIndiase roepie
TijdsverschilUTC +5:30

Ondanks het feit dat een groot deel van de bevolking arm is, beschikt het land dankzij het beroemde Bollywood over de grootste filmindustrie ter wereld. Cinema is mateloos populair in het subcontinent, volgens velen omdat het als vlucht uit de realiteit kan dienen. Bollywood - de naam is afgeleid van het Amerikaanse Hollywood, waarbij de B staat voor Bombay, het kloppende hart van de Indiase filmwereld - geniet al decennia enorme bekendheid buiten India. In veel landen, van Marokko tot Thailand en van Indonesië tot Rusland, is Bollywood zelfs populairder dan Hollywood.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits : Mini testpanel door Miss Mengelmoes
30-05-2017 India

De multiculti kennis van kleintjes

Het Miss Mengelmoes Mini testpanel in actie! Gember, boeddha’s, gebedskleden… Miss Mengelmoes test de multiculti kennis van de allerkleinste Rotterdammers. Daar kun je uiteraard niet vroeg genoeg mee beginnen!… Lees meer

Gerelateerde landen