De basis voor de hedendaagse Italiaanse keuken werd gelegd door Pellegrino Artusi in zijn bekende kookboek La Scienza in cucina e l'Arte di mangiar bene. In dit werk probeerde hij de Italiaanse keuken samen te vatten en nieuw leven in te blazen, onder andere door het gebruik van traditionele ingrediënten. Artusi had de opvatting dat zelfs een arm Italië het plezier van goed eten kon ondervinden. Hierin werd hij beïnvloed door de filosofie van de cucina povera. Vrij vertaald betekent dit "armeluis keuken". Deze kookstijl is gericht op het ten volste benutten van ingrediënten en staat aan de basis van de Italiaanse keuken.
Lees meer op Wikipedia of Rotterdam viert de Stad : Italië23-06-2020 Italië
Samuela Poppoto
“Rotterdam is home right now …” Samuela Poppoto… Lees meer
07-06-2017 Italië
De familie Giuntoli
Rotterdam viert de stad praat met Bruno Giuntoli, mede-eigenaar van pizzeria Angelo Betti. Bruno vertelt over Italië en over zijn grote liefde Rotterdam: “Als Italië voetbalt, dan ben ik voor Italië. Maar als Feyenoord speelt, ook al is het tegen een Italiaanse club, dan ben ik voor Feyenoord. Echt waar, als er oorlog uitbreekt… Lees meer
16-05-2017 Nederlands Fotomuseum Italië
Etnomanie in het Nederlands Fotomuseum
In het Nederlands Fotomuseum is de expositie Etnomanie van 20 mei – 27 aug. 2017 te zien. De Rotterdamse styliste Ellie Uyttenbroek heeft voor de tentoonstelling ETNOMANIE honderd etno-historische foto’s uit de Wereldcollectie van het Nederlands Fotomuseum geselecteerd. Vervolgens heeft zij deze samen met ontwerper Mary Pelders Vos digitaal gestileerd. Door in de foto’s op specifieke… Lees meer