Ierland

Ierland is een Europees land dat ongeveer 80 procent van het gelijknamige eiland beslaat. De andere twintig procent van dit eiland bevat de staat Noord-Ierland, die tot het Verenigd Koninkrijk behoort. Om het land van dat eiland te onderscheiden wordt het vaak aangeduid als de Republiek Ierland. Deze aanduiding heeft sinds 1949 de status van officiële beschrijving van het land. De officiële, protocollaire naam is echter, sinds 1937, kortweg Ierland.

Officële naamIerland
HoofdstadDublin
Inwoners4.892.305 
Oppervlakte69.825 km²
MunteenheidEuro
TijdsverschilUTC +0 / UTC +1
VolksliedAmhrán na bhFiann

Ierland is het enige land ter wereld is dat als nationaal symbool een muziekinstrument heeft. Dit is de harp. De oudste harp ter wereld staat in het Trinity College in Dublin en dateert uit 1300! Daarnaast wordt vaak de klaver (shamrock) gebruikt als nationaal symbool, onder meer door het nationale rugbyteam.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits : 07_Italie_Joyce de Vries__MG_0704 Delegation hosts Italië
19-05-2021 Ierland

Delegation hosts Soesma – Ierland

Soesma is als delegatie host van Ierland helemaal ondergedompeld in het Eurovisie Songfestival. “Het is ontzettend leuk om mee te maken. De sfeer en een kijkje achter de schermen: er komt zoveel bij kijken!” In haar baan is plannen en organiseren belangrijk en daarom voelde ze meteen dat ze bij dit grootse evenement… Lees meer