Armenië 

Armenië is een bergachtig land in de Zuidelijke Kaukasus, gelegen in het noordoostelijke deel van het Armeense Hoogland. Geografisch gezien behoort het land tot Azië maar in culturele en historische aspecten beschouwt het zich als behorend tot Europa en noemt zich een Europees land. Het land grenst aan Georgië, Azerbeidzjan, Iran en Turkije.

Officële naamArmenië 
HoofdstadJerevan
Inwoners3.056.382 
Oppervlakte29.743 km²
MunteenheidDram
TijdsverschilUTC +4
VolksliedMer Hayrenik

De hoofdstad Jerevan is gesticht in 782 voor Christus en is daarmee een van de oudste steden ter wereld. Jerevan staat ook wel bekend als de 'roze stad'. Dit komt doordat haar gebouwen zijn gebouwd met natuurlijk rozekleurig vulkanisch steen. Een van de twee nationale symbolen van Armenie is Ararat, een berg in het uiterste oosten van Turkije, het andere symbool is de abrikoos - het oranje vlak dat de onderste strook van de Armeense vlag kleurt, staat symbool voor de vrucht.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits : Still interview Merijn van den Brand
01-04-2019 Video interview Armenië

Takuhi Cekem

“De stad is de laatste tien jaar heel goed veranderd, heel leuk veranderd. Heel goed ontwikkeld. Die dus naar zijn burgers luistert. En alle nieuwe generatie die met leuke initiatieven de stad heel leuk ontwikkeld.”      … Lees meer