Argentinië

Argentinië is een Spaanstalig land in het zuiden van Zuid-Amerika, tussen de Andes en de zuidelijke Atlantische Oceaan. Het grenst aan Uruguay, Brazilië, Paraguay, Bolivia en Chili.

Officële naamArgentinië
HoofdstadBuenos Aires
Inwoners43.431.886
Oppervlakte2.780.400 km²
TijdsverschilUTC -3
VolksliedHimno Nacional Argentino

In de hoofdstad Buenos Aires wonen drie miljoen mensen. In de zuidelijke provincie Santa Cruz woont gemiddeld één Argentijn per vierkante kilometer. De zuidelijkst gelegen stad ter wereld is Ushaia. Hij ligt in de provincie Vuurland, het ‘onderste puntje’ van Argentinië. Er wonen zestigduizend mensen. Argentinië was een van de eerste landen met radio. Al in 1920 vond de eerste uitzending plaats. Ook de eerste tekenfilm (1917) stamt uit Argentinië. De uit Argentinië afkomstige Falabella is een van ’s werelds allerkleinste paardensoorten. Hun schofthoogte is 71 tot 86 centimeter.  Een pony is het niet; door zijn lichaamsbouw is het echt een miniatuurpaard.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits : website Choripan
08-12-2016 culinair Argentinië

Choripán in Rotterdam

In Argentinië kun je op straat vaak kant-en-klaar eten kopen. Het bedrijfje Choripán doet dit met hun foodtruck ook in Rotterdam! De eigenaars richten zich op verse etenswaren op Argentijnse wijze, voor zover mogelijk op duurzame wijze bereid in of rond Rotterdam. Het belangrijkste product is de choripán. Een choripán is een niet-gedroogd dus vers… Lees meer