Afghanistan

Afghanistan is een land in Centraal-Azië. Het land wordt begrensd door Pakistan in het zuiden en oosten, Iran in het westen, Turkmenistan, Oezbekistan en Tadzjikistan in het noorden en China in het verre noordoosten.

Officële naamAfghanistan
HoofdstadKabul
Inwoners31.822.848 (2014)
Oppervlakte652.864 km²
MunteenheidAfghaanse afghani
TijdsverschilUTC +4:30

Buzkashi is een eeuwenoude Centraal-Aziatische volkssport die voortvloeide uit de traditionele jacht op berggeiten. De sport wordt met name door inwoners van Afghanistan gespeeld. Tijdens de wedstrijden proberen acrobatische ruiters op snelle paarden het karkas van een geit te bemachtigen en voor de voeten van de scheidsrechter te werpen. Het is een nogal ruwe man-tegen-man sport. Het terrein is niet duidelijk afgebakend. Ook het aantal deelnemers en de duur van het spel kunnen variëren; tot wel duizend ruiters en meerdere dagen.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits : Merijn van den Brand
02-03-2020 afghanistan

Homeira Hakimi

“Ik voel me echt thuis in Rotterdam. Ik heb veel familie in Nederland, maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en dat is eigenlijk best wel jammer. Want op het moment dat je vlucht weet je niet in welk land je terecht komt. Dat zijn keuzes die je ouders dan maken. Als Afghanistan veilig is zou… Lees meer