Brazilië

Brazilië is een land in Zuid-Amerika grenzend aan Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, Argentinië, Uruguay en de Atlantische Oceaan. Brazilië is met zijn 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika, het beslaat bijna de helft van dit continent. Het is bovendien het op vier na grootste land ter wereld, alleen Rusland, Canada, de Verenigde Staten en China zijn groter.

Officële naamBrazilië
HoofdstadBrasilia
Inwoners204.259.812
Oppervlakte8.514.877 km²
TijdsverschilUTC -5 - UTC -2
VolksliedOrdem e Progresso

Critici noemen Brazilië een groot openluchtmuseum voor moderne architectuur. Zo vertoont de plattegrond van de stad vanuit de lucht bekeken de vorm van een vliegtuig. In de cockpit zetelt de regering, de romp is het zakencentrum en de vleugels zijn de woonwijken.

Lees meer op Wikipedia
29-08-2016 Design Brazilië

Ontwerper Ricardo O’ Nascimento

Ricardo O’ Nascimento komt uit São Paulo (Brazilië) en woont in Rotterdam. In 2006 richtte hij POPKALAB op, een experimenteel design lab dat innovatieve ervaringen creëert door slimme kleding, interactieve installaties en tastbare interfaces. De studio is onder andere gespecialiseerd in draagbare technologie: elektronische textiel en reagerende stoffen voor entertainment en life style. Daarnaast lopen er… Lees meer

Gerelateerde landen