Mauritius

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan. Het ligt circa 855 km ten oosten van Madagaskar en circa 1800 km ten oosten van het vasteland van Afrika. Mauritius wordt gerekend tot de Afrikaanse landen.

Officële naamMauritius
HoofdstadPort Louis
Inwoners1.339.827
Oppervlakte1.969 km²
TijdsverschilUTC +4
VolksliedMotherland

Omdat Mauritius vrij geïsoleerd ligt kent het een beperkt aantal dier- en plantensoorten, waarvan er echter wel veel alleen hier voorkomen. Zo leeft er op het eiland Mauritius de uiterst zeldzame Mauritiusduif en de Mauritiustorenvalk, en vroeger kwam hier ook de dodo voor. Ook komt hier de tambalakokboom voor. Deze was bijna uitgestorven, samen met de dodo. De theorie is zegt dat de zaden van de boom alleen maar kiemen als het door het spijsverteringsstelsel van de dodo is gegaan. Men heeft de boom kunnen redden door kalkoenen op het eiland uit te zetten, want die hebben een gelijkwaardig spijsverteringsstelsel. Deze theorie wordt nog in twijfel getrokken.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits : Mautitius still: Merijn van den Brand
08-11-2021 Mauritius

Geoffrey Mathias uit Mauritius voor de Vlaggenparade

“Na een paar weken wonen in Rotterdam kwam ik erachter dat het erg op Mauritius lijkt. Het is net als daar erg multicultureel en internationaal. Leven in een stad als deze met zoveel internationale mensen is comfortabel. En je weet dat er veel mogelijkheden zijn voor veel verschillende mensen.” -Geoffrey Mathias… Lees meer