Frankrijk

Frankrijk is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land. Frankrijk ligt tussen het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje, België en Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en Italië en Spanje, Andorra, de Middellandse Zee en Monaco. Ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee behoort tot Frankrijk, alsook vele overzeese gebieden.

Officële naamFrankrijk
HoofdstadParijs
Inwoners62.814.233
Oppervlakte551.500 km²
MunteenheidEur
TijdsverschilUTC +1 / UTC +2
VolksliedLa Marseillaise

Eén van de bekendste Franse gerechten is de Bouillabaisse, oorspronkelijk een Provençaals gerecht, typisch voor de stad Marseille. Het bestaat uit verschillende soorten gekookte vis en de oorsprong ervan gaat mogelijk zelfs terug tot in de Griekse Oudheid. Bouillabaisse is van oorsprong een armeluisgerecht: onverkoopbare vissen werden aan het eind van de werkdag door vissers op het strand in zeewater gekookt en dan gezamenlijk gegeten. Het kooknat (bouillon) werd over stukjes geroosterd stokbrood (croûtons) gegoten en met rouille (een gekruide Provençaalse mayonaise) als voorgerecht gegeten.

Lees meer op Wikipedia
24-08-2016 Scapino Ballet Frankrijk

Leslie Humbert: danseres Scapino Ballet

Sinds 2009 danst Leslie Humbert (Frankrijk) bij Scapino Ballet Rotterdam. Ze deed de opleiding aan de Rosella Hightower Superior Dance School in Cannes. Ze danste eerder bij Young International Ballet Cannes, Chemnitzer Oper, Tiroler Landestheater en International Ballet. Ook danste ze in balletten van George Balanchine, Thierry Malandain, Angelin Preljocaj, Renato Zanella, Richard Wherlock, Stephan Thoss, Lode… Lees meer