Taiwan

De Republiek China gewoonlijk Taiwan genoemd, is een, niet als staat erkend maar de facto onafhankelijk, eiland in de Oost-Chinese Zee, ten oosten van het Chinese vasteland, ten zuidwesten van Japan en ten noordoosten van de Filipijnen. Als politieke entiteit bestaat de Republiek China vooral uit het genoemde eiland, maar zij heeft ook de eilanden Kinmen, Matsu en Wuciou onder controle. Die liggen vlak voor de kust van het Chinese vasteland. Zij behoren tot het deel van de provincie Fujian dat onder feitelijk gezag van Taiwan staat.

Officële naamTaiwan
HoofdstadTaipei
Inwoners23.415.126
Oppervlakte35.980 km²
MunteenheidTaiwanese dollar
TijdsverschilUTC +8

Het grondgebied van Taiwan omvat één groot eiland en een groot aantal kleine eilandjes. Taiwan, de gebruikelijke naam voor Republiek China (niet te verwarren met de Volksrepubliek China) is afgeleid van het grootste eiland van het Taiwanese grondgebied. Dit eiland, voorheen ook bekend als Formosa, wordt ook door zijn inwoners Taiwan genoemd. Hoewel Taiwan reeds in 1895 voor het eerst onafhankelijkheid claimde en een eigen constitutionele democratie vormt, is de huidige politieke status nog immer betwist.

Lees meer op Wikipedia of Rotterdam viert de Stad : Taiwan
24-08-2016 Scapino Ballet Taiwan

Fang-Yu Shen: choreografe Scapino Ballet

Fang-Yu Shen (31), geboren in Taiwan, werkt als choreografe bij het Scapino Ballet. Ze maakte haar debuut in TWOOLS 15 die op 5 juni 2013 in première ging. Ze won in 2011 de Prijs van de kritiek en afgelopen jaar de 2e Choreografieprijs op het Internationale Choreografenconcours in Hannover, dat onder artistieke leiding staat… Lees meer

Gerelateerde landen