Chili

Chili is een land in Zuid-Amerika, grenzend aan Peru, Bolivia en Argentinië. Het ligt ingeklemd tussen de Grote Oceaan en de Andes. De hoofdstad is Santiago.

Officële naamChili
HoofdstadSantiago
Inwoners17.508.260
Oppervlakte756.102 km²
TijdsverschilUTC -3 / UTC -4
VolksliedHimno Nacional

De Atacama-woestijn in het noorden van Chili is de droogste woestijn ter wereld. Gemiddeld valt er vijftien millimeter regen per jaar. Er zijn ook stukken waar zelfs nog nooit regenval is geregistreerd! Het bad van resort San Alfonso del Mar, vlakbij Algarrobo aan de Chileense zuidkust is het grootste zwembad op de wereld! Dit zwembad is ruim een kilometer lang en 8 hectare groot. Paaseiland, het eiland met de raadselachtige beelden in het oosten van de Stille Oceaan, hoort sinds 1888 bij Chili.

Lees meer op Wikipedia of Rotterdam viert de Stad : Chili
Photo credits : Stacii Samidin voor Rotterdam viert de stad
07-06-2017 Chili

Juan & Poetry

Juan Heinsohn Huala was 20 toen hij vluchtte vanuit dictatoriaal Chili naar Rotterdam. Rotterdam viert de stad praat met Juan over de verschillende nationaliteiten die Rotterdam rijk is: “Ik was altijd erg bezig met mijn identiteit en de Chileense gemeenschap. Daarom ben ik mij in gaan zetten voor Poetry Park en het Dunya Festival in Rotterdam. Hiermee wilde… Lees meer