Delegation hosts Elisabeth & Melle – Bulgarije

18-05-2021

Elisabeth en Melle zijn samen gastvrouw en -heer van de Bulgaarse delegatie. Beiden hebben ze geen directe link met het land, maar zijn ze voornamelijk heel blij dat ze mee kunnen werken aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. 

Melle is een enorme Songfestival-fan. Hij heeft altijd tegen zichzelf gezegd: ‘Als het Eurovisie ooit in Nederland plaatsvindt, wil ik zo iemand zijn die met een delegatie optrekt.’ Dat is hem gelukt. Wat hij zo leuk vindt aan het jaarlijkse muziekspektakel? “Dat je iets meekrijgt van allerlei Europese landen; zeker toen ze vroeger nog in hun eigen taal optraden. Ook spreekt het wedstrijdaspect me erg aan.” 

Elisabeth woont al zesentwintig jaar niet meer in Nederland. Ze heeft op veel verschillende plekken geleefd, van Korea tot Amerika en Duitsland. Nu is Zwitserland al zestien jaar haar thuis. Rotterdam leerde ze een aantal jaar geleden kennen. “Onze zoon ging hier studeren en zodoende kom ik ook regelmatig in de stad”, legt ze uit. Alles langs het water vond ze meteen erg imponerend. “De bruggen, richting zee en ook de mooie skyline. Ik vind het een erg enerverende en innoverende stad. Als er iets nieuws is in Nederland, gebeurt het toch vaak in Rotterdam. Hier hebben ze lef!”

 

Tekst: Anne Klapmuts

Foto: Joyce de Vries

 

  • Deel: