Vlaggenparade laat Kings & Queens wapperen

16-03-2023

De Stichting Vlaggenparade Rotterdam en Koningsdag- Gaststad Rotterdam 2023 presenteren ter ere van Koningsdag van 19 t/m 27 april het omvangrijke vlaggenproject Kings & Queens.

Speciaal voor Koningsdag, op 27 april 2023, verruilt de 750 meter lange Vlaggenparade alle 193 landenvlaggen die normaal aan de voet van de Erasmusbrug wapperen voor vlaggen met daarop fotoportretten van Rotterdammers.

Het eenmalige project is een unieke hommage aan het diverse en rauwe karakter van Rotterdam, en zet een spotlight op de Kings & Queens die de stad rijk is.

Van het team van Heilige Boontjes tot Cammy de Salsakoningin; 193 bekende en minder bekende Rotterdammers, die dagelijks de mouwen opstropen in alle delen van de stad, worden geëerd met een heus staatsieportret (met een knipoog). Zoek je je portretfoto? Check dan www.koningsdaginrotterdam.nl/zoekjeportret

De foto’s, gemaakt door fotograaf Joyce de Vries in samenwerking met studenten van Hogeschool InHolland, zijn niet alleen te bewonderen op de Vlaggenparade, maar ook onderdeel van de algehele citydressing in de stad.

“De route die Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op 27 april afleggen voert langs de Vlaggenparade aan de Boompjes. Met dit project geven we het koninklijke paar het meest inspirerende uitzicht dat ze ooit hebben gehad!‘’ aldus Iris Kerst, bestuurslid van de Vlaggenparade.

Over de Vlaggenparade
Op de Vlaggenparade aan de Boompjes in Rotterdam, naast de Erasmusbrug, wapperen dagelijks alle 193 vlaggen van de Verenigde Naties. De Vlaggenparade is een warm welkom aan de meer dan 174 nationaliteiten die in Rotterdam wonen en werken. De stad verwelkomt met de Vlaggenparade dan ook alle wereldburgers en is trots op haar internationale karakter. Het project Kings &,Queens sluit aan bij deze missie.

Over Rotterdam – Koningsdag en 10 jaar Koningschap
Samen met de stad is een feestelijk programma ontwikkeld dat past bij Rotterdam én Nederland. Op Koningsdag 2023, en ook in de aanloop er naartoe, laat Rotterdam zien waar de gaststad voor staat. Rotterdam is een kleurrijke, internationale havenstad, opgebouwd door mensen uit alle windstreken. De viering van Koningsdag en 10 jaar Koningschap wordt een mooi Rotterdams feest waar iedereen aan mee kan doen en waar voor iedereen iets is. Het thema  ‘We zijn allemaal Kings & Queens’ vormt de rode draad door de route én het programma. Van de aankleding van de stad tot de activiteiten op de route voor het Koninklijke gezelschap en het 10 daagse stadsprogramma.  In samenwerking met diverse partners viert Rotterdam een saamhorig feest voor alle Nederlanders.

Route koninklijke wandeling met aanduiding Vlaggenparade

  • Deel: