Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië. Het land beslaat een groep van in totaal 63 eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat Singapore en van Maleisië door de Straat Johore. Het hoofdeiland, Singapore, is met het vasteland verbonden door een dam in het noorden en door een brug in het noordwesten. Er vindt veel landaanwinning plaats om de mensen te kunnen huisvesten en nieuwe bedrijfsterreinen te kunnen aanleggen.

Officële naamSingapore
HoofdstadSingapore
Inwoners5.674.472 
Oppervlakte716 km²
MunteenheidSingaporese dollar
TijdsverschilUTC +8
VolksliedMajulah Singapura

Singapore kent een aantal wetten die in westerse ogen bijzonder vreemd zijn. Zo is het bijvoorbeeld strafbaar van buiten af zichtbaar naakt door je eigen huis te lopen, geldt er een kauwgomverbod en is het strafbaar om een openbaar toilet niet door te spoelen.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits : Video still: Merijn van den Brand
26-03-2020 Singapore

Jinaj Looi

“Singapore bestaat nog niet zo heel lang als onafhankelijk land. Het is echt een multiculturele samenleving en dat komt echt naar voren in het eten. Een Singaporees weet altijd waar je beter of goedkoper kunt eten. Het lijkt wel of ze daar een nationale hobby van hebben gemaakt.” -Jinaj Looi… Lees meer

Gerelateerde landen