San Marino

San Marino is een staat op het Apennijns Schiereiland aan de oostelijke kant van de Apennijnen. Het is een enclave omringd door Italië. De hoofdstad is San Marino. San Marino heeft de kleinste bevolkingsomvang van alle leden van de Raad van Europa.

Officële naamSan Marino
HoofdstadSan Marino
Inwoners33.020 
Oppervlakte61 km²
MunteenheidEur
TijdsverschilUTC +1 / UTC +2
VolksliedInno Nazionale

San Marino is de oudste nog bestaande staat en constitutionele republiek van de wereld: de voortzetting van de kloostergemeenschap werd op 3 september 301 gesticht door de heilige diaken en steenhouwer Marinus van Arbe. De legende vertelt dat Marinus de toenmalige Romeinse kolonie Arba verliet in 257, toen de toekomstige keizer Diocletianus een decreet uitgaf waarin werd opgeroepen tot de reconstructie van de stadsmuren van Rimini, die vernietigd waren door Liburnische piraten. De grondwet van San Marino, vastgelegd in 1600, is 's werelds oudste grondwet die nog steeds van kracht is.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits : 20_San Marino_Joyce de Vries__MG_0873 Delegation hosts San Marino
18-05-2021 san marino

Delegations hosts Anne & Daphne – San Marino

Anne en Daphne mogen met de vlag van San Marino wapperen. “Ik vind het een elegante vlag met de marineblauwe kleur”, zegt Daphne. Beide dames zijn nog nooit in de staat geweest, wel hebben ze veel met het omringende land Italië. Als enorme Songfestival-fan is Anne trots dat ze als vrijwilliger… Lees meer

Gerelateerde landen