Libanon

Libanon is een klein en dichtbevolkt land gelegen aan de uiterste oostkust van de Middellandse Zee. In het zuiden grenst het aan Israël en in het oosten en noorden aan Syrië.

Officële naamLibanon
HoofdstadBeiroet
Inwoners6.184.701
Oppervlakte10.452 km²
MunteenheidLibanees pond
TijdsverschilUTC +2 / UTC +3

De Libanese keuken wordt algemeen beschouwd als de beste en meest verfijnde van de Arabische wereld. Dit omdat de keuken ontzettend veel invloeden heeft vanuit het buitenland, zoals van Armeniërs, Perzen en Koerden. Bekende gerechten uit de Libanese keuken zijn taboulé, hoummous en falafel en de knoflooksaus toum, die samen met de mezze worden opgediend. Bepaalde Libanese gerechten zijn bekend onder vegetariërs en veganisten vanwege het gebruik van plantaardige eiwitbronnen zoals kikkererwten.

Lees meer op Wikipedia
11-09-2016 Muzikant Libanon

Artist in residence Ibrahim Maalouf

In 2016 was de Libanees-Franse trompettist Ibrahim Maalouf Artist In Residence op het North Sea Jazz Festival. Hij wordt gezien als een van de meest opzienbarende jonge jazzmuzikanten van nu, en een die alle genres overschrijdt: naast jazz en pop gebruikt Maalouf Arabische invloeden in zijn muziek. Om dat mogelijk te maken heeft zijn… Lees meer

Gerelateerde landen