60 jaar Paul Nijgh Penning

16-01-2017

Zestig jaar na de eerste bijeenkomst van de Stichting Paul Nijghpenning hesen Kees Vrijdag en Coen Baron van Schimmelpenninck van der Oije de banieren ter ere van de uitreiking van deze penning aan drie bijzondere Rotterdammers:
– Khalid Chennouf, de drijvende kracht en grote inspirator achter de Thaiboksschool Rotterdam Centrum waar jongeren uit de wijk kunnen trainen en een sportief thuis vinden;
– Hans Kombrink, “Geen woorden, maar daden!’ Deze creatieve geest en gedreven bestuurder is de stille kracht achter o. a. Theater Walhalla en LantarenVenster. Een waar ambassadeur voor Rotterdam”;
– Gerrit Roukens is de grote en tegelijk bescheiden man achter het succes van de Educatieve Tuin Vreelust in het dit jaar 100 jaar bestaande Vreewijk. De groene parel aan De Enk op Zuid is al jaren voor enorm veel kinderen een methode om de natuur te leren kennen en waarderen”.

OpenRotterdam maakte een prachtige reportage over deze bijzondere stadspenning waarbij de bijdrage aan de stad centraal staat.

  • Deel: