Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land dat aan de zuidpunt van Afrika ligt. Het land grenst in het noorden aan Namibië, Botswana en Zimbabwe, in het oosten aan Mozambique en Swaziland. De onafhankelijke staat Lesotho wordt in zijn geheel door Zuid-Afrika omsloten.

Officële naamZuid-Afrika
HoofdstadPretoria, Bloemfontein, Kaapstad
Inwoners53.675.563 (2015)
Oppervlakte1.221.037 km²
MunteenheidRand
TijdsverschilUTC +2

De Zuid-Afrikanen staan bekend om hun voorliefde voor de barbecue (braai in het Afrikaans). Op de braai worden Zuid-Afrikaanse gerechten als boerewors, sosatie en mielies gegrild. Ook vlees zoals biefstuk, kip, varkenskarbonades, schapenvlees en lamskoteletten worden gebarbecued. Op 24 september wordt in Zuid-Afrika het multiculturele Erfenisdag gevierd, dat ook bekendstaat als Nationale Braaidag. Beschermheer van deze dag is aartsbisschop Desmond Tutu.

Lees meer op Wikipedia
Photo credits : OPEN Rotterdam/ Kelly Arendse
07-12-2016 Geen categorie Zuid-Afrika

College 010: Aflevering 1

College 010, een nieuwe serie over buitenlandse studenten in Rotterdam. Jongeren uit alle werelddelen weten de stad te vinden. Ze kiezen niet alleen voor een studie in de Maasstad omdat het onderwijs internationaal goed bekend staat, maar ook vanwege de moderne uitstraling, de internationale bedrijven en de haven. In de televisieserie College 010 zien… Lees meer